Bedlington Terrier Raceportræt

Klik her


Pelspleje


Bedlington terrieren har en er utrolig blød, tyk pels uden underuld, det består af tynde og tykke hår.

Den fælder næsten ikke, hvilket har to store fordele, for det første er racen derfor velegnet til allergikere og for det andet har man ikke hundehår alle vegne.

Til gengæld skal den jævnlig udredes og klippes.

En Bedlington bør have et ordentligt bad mindst en gang om måneden. Ved ordentlig bad, mener jeg, at hunden skal blæses tør med en føntørrer, mens du børster hunden umiddelbart efter badet. At bade en Bedlington og derefter lade det "selv-tørre" er en dårlig idé. Hvis hunden er lidt sammenfiltret, vil tangles "klemme sammen", og vil blive endnu sværere at børste ud. Derfor, det bedst, at børste gennem hunden lige før badet og selvfølgelig efter badet mens den bliver føntørret.

Hvis hunden har fanget små pinde og mos i benene under gåtur bør du børste dem væk så hurtigt som muligt. De kan irritere hunden, og det bliver lettere for dig at børste pelsen under den "rigtige" ugentlig børstning.

En stor misforståelse af Bedlington terrier pelspleje er, at det er vanskeligt.
Sandelig er det mere krævende, hvis du ønsker at holde din hund i udstilling pels. Ønsker du en Bedlington terrier som en familie hund kan du nemt klippe dens pels kort og nyde en hund, som er blød og fælder ikke.

Bedlington terrier med en kort frisure.Bedlington terrier med udstilling frisure.
Hvalpelisten.dk

Hvalpelisten.dk ejes og drives af Dansk Terrier Klub.

Her kan du let komme i kontakt med nogle af Danmarks dygtigste og mest engagerede Terrier opdrættere.